Pe urmele Părintelui Arsenie Boca – “Sfântul Ardealului”

Ziua 1: Plecare din București către Curtea de Argeș, unde facem o oprire pentru vizitarea Mănăstirii Curtea de Argeș. Mănăstirea Curtea de Argeș este o mănăstire ortodoxă din România, construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. În afară de mormintele regale, la Mănăstirea Curtea de Argeș se află și moaștele sfintei Filofteia.

Ne continuăm călătoria prin locurile sfinte românești cu Mănăstirea Cozia, complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Mănăstirea este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare.

Următorul punct de atracție al programului nostrum este orașul Sibiu (Hermannstadt) municipiul de reședință al județului cu același nume. Orașul a fost, în anul 2007 , Capitala Culturală Europeană: Strada Cetătii (cu fostele turnuri si ziduri de aparare, Piata Mică (cu al sau Turn al Sfatului, vestitul Pod al Minciunilor), Piața Huet (Biserica Evanghelică, Casa Calfelor), Pasajul Scărilor, Casa Altemberger (Muzeul de istorie), Catedrala Ortodoxă, Strada Mitropoliei, Piata Mare (cu atracțiile principale: Muzeul Brukenthal, Primăria, Biserica Romano-Catolică.

În cursul după – amiezei ajungem la Hunedoara, unde înainte de cazarea la hotel, vom vizita Castelul Hunedoarei, supranumit și Castelul Huniazilor. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Cazare la hotel 3*.

Ziua 2:  În cursul dimineții, părăsim tărâmurile Târgului de Fier (așa cum se traduce numele orașului Hunedora), pentru a ne îndrepta către Mănăstirea Prislop, punctul cel mai important al călătoriei noastre, situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania, biserica sa, ce datează din secolul al XVI-lea, fiind declarată monument istoric.

Sf. Ioan de la Prislop a trăit într-o peşteră deasupra mănăstirii, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului.

Biserica „Sfântul Nicolae”, următorul punct al călătoriei, este un lăcaș de cult ortodox din localitatea Densuș, județul Hunedoara, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din România, construită în secolul XIII. Din 1991 este pe lista de monumente propuse pentru a intra în patrimoniul UNESCO.[1] Nicolae Iorga a numit biserica “fără pereche în toată românimea”. Biserica este trecută pe lista monumentelor istorice din județul Hunedoara.

Continuăm către Lainici, pentru a vizita mănăstirea cu același nume. Mănăstirea Lainici este o mănăstire ortodoxă de călugări din România situată în defileul Jiului, județul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu și la 25 de kilometri de Petroșani, aparține de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. Mănăstirea are hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Biserica veche a mănăstirii, construită la începutul secolului al XIX-lea, apare în Lista monumentelor istorice din județul Gorj.

În drumul nostrum către București, facem o ultimă oprire la Horezu, pentru vizitarea Mănăstirii Hurezi. Mănăstirea Horezu cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693.

PREȚ : 199 LEI/ persoană

Nota : în funcție de omogenitatea grupului , în prima zi se poate vizita și Alba Iulia.

Pretul include: transport cu autocarul; 1 noapte cazare în hotel; ghid însoțitor/preot însoțitor.

 

Pretul nu include: intrarile în lăcașuri de cult și nici ghizii pentru acestea; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica ”prețul include“.